Construirea unei case reprezintă o mare responsabilitate. Vorbim despre o investiție ce are costuri ridicate și pentru care plătim o viață întreagă. Acesta este motivul pentru care este important ca lucrările de construcții să fie bine executate.

Cauți un diriginte de șantier? Sună acum la 0764.701.510.

De foarte multe ori beneficiarii aleg să își construiscă singuri o casă, caz în care se vor lovi de mai multe probleme tehnice.

Dirigintele de șantier este specialistul ce are un rol determinant în cadrul acestui proces.

Dirigintele de șantier este un arhitect sau un inginer ce este atestat de către inspectoratul de stat în construcții pentru a urmări executarea lucrărilor de construcții.

Dirigintele de șantier nu este angajatul executantului, dirigintele de șantier este angajatul beneficiarului.

Legea prevede că este obligatoriu să ai un diriginte de șantier dacă îți construiești o casă. Construirea de case fără diriginte de șantier duce la aplicarea unei amenzi și la expertizarea lucrărilor de construcție deja realizate.

Dirigintele de șantier se va asigura că proiectul de arhitectură, proiectul de instalații și proiectul de structură este corect realizat.

De multe ori apare întrebarea: cât costă un diriginte de șantier pentru o casă?

Construcția unei locuințe presupune 4 etape principale: structura de rezistență, instalații pentru construcții, elementele de suport al finisajelor precum șapele și tencuialile și partea de finisaje.

A nu se confunda dirigintele de șantier cu verificatorul de proiecte sau expertul tehnic. Fiecare specialist are rolul său în sistemul calității.

De foarte multe ori beneficiarii încearcă să facă economie și limitează serviciile de dirigenție de șantier la nivel de structură de rezistență.

Costul serviciului de dirigenție de șantier pentru structura de rezistență este de aproximativ 5.000 de lei și include și realizarea procedurii de recepție.

Dirigintele de șantier este secretarul comisiei de recepție al unei construcții.

Dacă beneficiarul dorește să se urmărească și partea de finisaje atunci dirigenția de șantier va costa aproximativ 10.000 de lei.

De multe ori beneficiarii nu apelează și la diriginți de șantier pentru partea de instalații. În această situație diriginții de șantier au o altă atestare, nu mai sunt pentru lucrări de construcții ci pentru lucrări de instalații.

În general sunt trei tipuri de lucrări de instalații: sanitare, termice și electrice.

Costul serviciului de dirigenție de șantier pentru o casă, partea de instalații este de aproximativ 6.000 de lei.

Prețurile de mai sus sunt orientative și ele variază dacă avem o construcție mai complexă sau dacă sunt mai multe case.

Așa cum putem vedea mai sus, dirigenția de șantier completă pentru o casă ajunge la aproximativ 3.000 de euro. Aceasta implică existența a mai mulți specialiști diriginți de șantier, atestați pe mai multe domenii de construcții și instalații pentru construcții.

Atestarea diriginților de șantier se face de către inspectoratul de stat în construcții prin examen.