O întrebare ce apare des este aceasta: cât costă un diriginte de șantier?

Am putea să oferim aici un preț orientativ, însă acesta nu ar fi elocvent deoarece oferta trebuie să fie realizată pe fiecare tip de construcție în parte în funcție de efortul depus.

Trebuie să știm că diriginții de șantier sunt specialiști, arhitecți sau ingineri.

Nu oricine poate fi diriginte de șantier, aceștia sunt atestați de către Inspectoratul de Stat în Construcții. Numărul de diriginți de șantier este limitat.

Dirigintele de șantier asigură legătura dintre beneficiar și executant, dar asigură și relația cu proiectantul după ce s-a început execuția lucrărilor de construcții.

Fiind un specialist, un diriginte de șantier nu va lucra cu mai puțin de 2.000 de euro pe lună, bani la care se adaugă taxele către stat, costurile cu deplasarea și alte cheltuieli administrative conexe.

Majoritatea diriginților de șantier lucrează independent, nu ca angajați.

Având în vedere cele de mai sus putem vedea cu ușurință că un diriginte de șantier trebuie să factureze cel puțin 4.000 de euro pe lună, preț la care se adaugă TVA, pentru a-și putea acoperi cheltuielile lunare.

Sigur că un diriginte de șantier poate lucra la mai multe proiecte simultan deoarece prezența sa pe șantier nu este obligatorie în toate fazele ci doar atunci când trebuie verificate lucrările.

Putem estima că un diriginte de șantier poate avea undeva între 4 și 10 lucrări de construcție în același timp.

De aici puteți să vă faceți o părere despre care ar trebui să fie costul unui diriginte de șantier.

Sigur că există specialiști și care nu își respectă munca și munca celorlalți și care nu participă la verificarea lucrărilor ci doar la întocmirea documentației fără a fi prezenți. Această practică, cu părere de rău, este una generală, ceea ce afectează munca specialiștilor. În condițiile în care românii cu greu strâng banii pentru casa mult dorită, aceștia sunt dispuși spre a face compromisuri chiar dacă aceste compromisuri afectează calitatea și durabilitatea clădirilor.

Dacă doriți o ofertă pentru o lucrare de dirigenție de șantier nu ezitați să ne contactați.